Ett fönster till Guds rike - ZOE HOOP JEWELRY

Kristna smycken tillverkade med respekt för människor och miljö.

0

TÖM KUNDVAGNEN

Ingen visste att de unga syskonen i C.S: Lewis Narnia egentligen var av kunglig börd… På samma vis är det med oss kristna. Också vi av kunglig börd – för vår djupaste tillhörighet är som söner och döttrar i Messias kungarike!

Paulus talar om Guds rike som något helt annat än lagar och regler. Men vad betyder orden?

Guds rike – är ett kungadöme som präglas av dess kung – Gud själv! Och genom kungasonen Messias får varje troende del av kungarikets makt och värdighet.Det är också fyllt av frågetecken. När? Var? Hur?
Vi får helt enkelt acceptera att mycket ännu är fördolt för oss. Kanske vill Gud locka oss att som syskonen i Narnia kika in genom det ”förtrollade skåpet” och upptäcka en helt ny värld…

Tänk – redan nu får vi leva i Guds ljuvliga rike och ännu mera sedan...
Paulus ger tre fantastiska ord för Guds rike som liksom orden på smycket fungerar som små gudsrikesfönster där vi får kika in:

1. Rättfärdighet – en människa som är helt ren och god i alla känslor, tankar och handlingar. Men kan någon vara helt perfekt? Svar: bara Gud.
När Jesus kliver ned till den orättfärdiga mänskligheten blir han den enda rättfärdiga människan och han väljer att dö för att vi skall kunna bli rättfärdiga (Rom 3:26). En omöjlighet som Gud gör möjlig! Vilken gåva!

2. Frid – ett tillstånd av harmoni och lugn. 
För den kristne är friden grundad i vetskapen om att jag är frälst, att Gud redan har garanterat min framtid hos honom. Inget hota mig och inget skrämma mig. Jag är nöjd med det jag har – för jag har redan vunnit allt – ett evigt liv med Gud! Bara Gud ger sann frid…

3. Glädje i den Helige Ande – ett gudsskratt i mitt inre! Glädjen som är oberoende av de yttre omständigheterna i mitt liv och därför ohotad och evig.
Gud är givaren av och orsaken till glädjen. När jag lyssnar till Guds röst hör jag ord om hans stora kärlek och jag erfar: den bubblande, livgivande källan till så mycket gott - gudomlig glädje i mig!

Tre ord som samtidigt är:
Gåvor - att tacksam ta emot som tecken på Guds nåd.
Och strävor – mål för ett allt mer heligt liv.

Stolta får vi bära orden som ett tecken på vår tillhörighet i Guds rike! Och varje dag upptäcka allt mer om Guds rikes hemligheter… Vi kikar in och ser!

För att köpa smycket The Kingdom för kvinnor klicka här

För att köpa smycket The Kingdom för män klicka här

Elin Lycklund Ljunggren

Präst

Titel

Författare


FLER INLÄGG

Kvinna bär örhängen med text från Jesaja 41:10
Bär med dig kraften i Jesaja 41:10

Utforska Jesaja 41:10 och dess betydelse som en källa till tröst och styrka, och hur smycken kan fungera som en påminnelse om Guds närvaro i våra liv.
LÄS MER
Kvinna med trendiga smycken i cool street-miljö
Upptäck de 8 hetaste smyckestrenderna för 2024

Här kommer ett rykande färskt blogginlägg om smyckestrenderna 2024. Doors showroom i NYC har fotograferat och stylat tillsammans med ZOE HOOP som även gjort trendspaningen.
LÄS MER
Caroline möter två kvinnliga hantverkare vid smyckestillverkningn
På besök vid smyckestillverkningen i Thailand

Tradition möter modern innovation i hantverket bakom våra vackra smycken.
LÄS MER

VI DELAR GODA NYHETER!