Vårmodet 2023 - silversmyckets återkomst - ZOE HOOP JEWELRY

Kristna smycken tillverkade med respekt för människor och miljö. Alltid fri frakt hem till dig.

0

TÖM KUNDVAGNEN

Silver är tillbaka på modescenen och det med besked! 2023 års trender visar att silversmycken är hetare än någonsin och spelar en central roll i årets mode. Med stark närvaro på de stora modevisningarna samt i kollektioner från ledande modehus och stilikoner gör de en glimrande comeback.
De senaste åren har guldsmycken varit i fokus, men nu ser vi en klar förskjutning mot silver som den framträdande metallen. Designers världen över har börjat experimentera med mer skulpturala och flytande former, vilket ger silversmycken en känsla av stark karaktär och unik design.

Närbild på kvinna med solglasögon, vita kläder och silversmycken

Cargobyxan gör comeback: Kombinera med minimalistiska silversmycken

En annan av de stora trenderna 2023 är cargobyxans comeback. Dessa bekväma och praktiska byxor erbjuder en modern twist på casualmodet och passar perfekt för både arbete och fritid. För att komplettera denna look med stil, kan du kombinera byxorna med diskreta och minimalistiska silversmycken, som enkla silverörhängen, tunna armband eller en elegant halskedja. Det ger en bra balans mellan det funktionella och det sofistikerade.

Armband som oumbärlig accessoar: Lägg till personlig touch

Kvinna i vita kläder och silverarmband samt silverörhängen håller i surfbräda
Armband har blivit en lika viktig accessoar som halsband och örhängen. Det är inte ovanligt att se flera lager av armband på samma gång, i olika stilar och material. Detta ger en personlig touch och en lager-på-lager-effekt som passar perfekt för både en avslappnad och mer uppklädd look.

Statementsmycken i silver: Skapa dramatik och kontrast

Om du vill satsa på en mer dramatisk och iögonfallande stil kan du välja statementsmycken i silver. Stora örhängen, maffiga halsband eller breda armband är utmärkta för att skapa en stark kontrast mot en enkel outfit, som ett par cargobyxor och en vit t-shirt eller skjorta. Att kombinera dessa kraftfulla accessoarer med avslappnade kläder, skapar en unik och personlig look.

Vårens mode 2023: Pasteller, monokroma outfits och silversmycken

Vårens mode 2023 är en spegel av den föränderliga värld vi lever i. Med en ökad fokus på hållbarhet och en fortsatt blandning av fysiska och digitala möten har modet anpassat sig därefter. Bekvämlighet och stil går hand i hand.

Vi ser såklart även fantastiska klänningar som skapar glädje och välbefinnande i både sköna material och kvaliteter. Pastellfärger dominerar, men även djärva, grafiska mönster och starka färger som grön och korall dyker upp.

Men enkelhet i klädsel är också inne (jag skulle nog till och med säga att det aldrig varit ute) och den tidlösa kombinationen av svart och vitt har åter tagit plats på modescenen. I den monokroma trenden kan du experimentera med att bära silversmycken tillsammans med en helt svart eller vit outfit. Det ger en elegant och sofistikerad känsla, och låter smyckena verkligen stå i centrum. Både klassiskt och modernt på samma gång.

Hållbarhet möter stil: Återvunnet silver i fokus

Återvunnet silver En annan intressant aspekt av silvertrenden är dess koppling till hållbarhet. Precis som ZOE HOOP satsar många nu på att använda återvunnet silver och mer miljövänliga metoder i sina smyckeskollektioner. Det är inte bara bra för planeten, utan ger också smyckena en extra dimension av historia och betydelse.

Många designers har i samma anda valt att fortsätta utforska trender från tidigare säsonger, vilket innebär att plaggen vi redan har i våra garderober fortfarande kan användas och uppskattas. Modeindustrin är högst medveten om behovet av att tänka långsiktigt och att skapa plagg som står emot tidens tand.
För att verkligen omfamna den här trenden kan det vara en bra idé att stödja mindre smyckesdesigners och hantverkare som arbetar med hållbarhet i åtanke. På så sätt kan du vara säker på att dina smycken inte bara är trendiga, utan också etiska, miljömedvetna och till exempel stöder hållbart kvinnligt företagande i utvecklingsländer.

Caroline Johansson

Designer, speaker and CEO ZOE HOOP

Titel

Författare


FLER INLÄGG

Lena Maria Vendelius Foto: Johnny Lindgren / Me3dia
Intervju: Lena Maria Vendelius

Möt artisten vars livsberättelse, fylld av både hopp och kamp för allas lika värde, visar att ZOE HOOPS smycken bär på större budskap.
LÄS MER
Med smycken på turne i USA: Del 2 Springfield
Med smycken på turne i USA: Del 2 Springfield

Andra delen av min roadtrip i USA hösten 2023. Läs om alla stora och små upplevelser under resan. 
LÄS MER
Christian jewelry in Dallas
Med smycken på turne i USA - Del 1: Dallas

Första delen av min roadtrip i USA hösten 2023. Läs om både mot- och medgångar och upptäck alla fantastiska människor jag mött på min väg.
LÄS MER

[[recommendation]]