På besök vid smyckestillverkningen i Thailand - ZOE HOOP JEWELRY

Kristna smycken tillverkade med respekt för människor och miljö.

0

TÖM KUNDVAGNEN

Det kändes viktigt att besöka tillverkningen av våra smycken i Thailand på nytt. Även om vi har mycket kontakt via mail så känns det bra att ses. Det var drygt ett år sedan jag var där sist och de hälsade mig välkommen och gav mig flera vackra väldoftande jasminhalsband i present. Så fint gjort!


Kim som äger och driver anläggningen, visade mig runt. Alla har bland annat, fått sätta upp sina färdigheter och kunskaper på en "färdighetskarta" så att all deras kunskap kan tas till vara. De får även fylla i vilka områden de är intresserade av att utveckla sig inom.

Här slipar och sätter skickliga Noy onyx-stenarna (som kommer ända från en etisk gruva i Brasilien) i Apple of my eye ringarna.

 

Fina Naa är fantastisk, chef på polerings-avdelningen och har jobbat på anläggningen i 36 år! Det är hon som ser till att alla smycken har rätt glans och finish. Det är så välgjort att experter tror att vi lägger på en beläggning utanpå silversmyckena, men allt är handgjort!

Alla smycken passerar i genomsnitt 36 personer under tillverkningen. Här är bilder från formgjutningen och smådelsavdelningen där alla små delar fogas samman. Här löds ringar på ett armband.

   

Här är Yui som är Produktionsledare tillsammans med maskoten Bella som gör alla på gott humör.

Vi hade möten och pratade om vårt samarbete jag ser vissa saker som jag upplever som väldigt utmanande med att arbeta med en annan kultur än den västerländska. Bland annat är det inte lätt att planera mitt arbete när jag inte får några leveranstider för smyckena. Mina nya smycken kom i slutet av december istället för i början av december, vilket inte var bra. Det är viktigt för mig att ha smycken att sälja innan jul, eftersom många av er köper julklappar till familj och vänner den perioden.

Vi pratade också om design av nya smycken. Här har jag, Kim och Mint. Mint är den som är ansvarig för att ta fram prover av nya smycken innan själva produktionen sätts gång. Hon visade ett prov på graveringen av en Great Plan bangle som jag vill tillverka i en mindre storlek då efterfrågan finns. Eftersom de har ett helt annat alfabet i Thailand än oss är det viktigt att stämma av så att texten är rätt stavad och att typografin är satt på ett perfekt sätt. När jag godkänt det, formar och polerar de armbandet enligt designen och ser till att finishen blir rätt. 

 

Det är viktigt med bra arbetstider. Lunchrast och välbehövliga pauser under en arbetsdag likaså. Här sitter ett gäng i trädgården, utanför anläggningen och äter medhavd lunch.

 

Så slutligen en hälsning från Elle, som jobbar med att samla ihop alla små delar som behövs för ett smycke och Naa som är Poleringschef, i sina fina traditionella koboltblå dräkter:

 "Er support har gjort stor skillnad. Tack så mycket!

Kommentera gärna vad du tänker nedan, så vi kan ha en öppen dialog.
Allt gott!

Caroline

Caroline Johansson

Designer, speaker and CEO ZOE HOOP

Titel

Författare


FLER INLÄGG

Kvinna bär örhängen med text från Jesaja 41:10
Bär med dig kraften i Jesaja 41:10

Utforska Jesaja 41:10 och dess betydelse som en källa till tröst och styrka, och hur smycken kan fungera som en påminnelse om Guds närvaro i våra liv.
LÄS MER
Kvinna med trendiga smycken i cool street-miljö
Upptäck de 8 hetaste smyckestrenderna för 2024

Här kommer ett rykande färskt blogginlägg om smyckestrenderna 2024. Doors showroom i NYC har fotograferat och stylat tillsammans med ZOE HOOP som även gjort trendspaningen.
LÄS MER
Carola konsert
ZOE HOOP på turné med Carola

Läs om hur det var när ZOE HOOP följde med på Carolas gospelturne
LÄS MER

VI DELAR GODA NYHETER!