ZOE HOOP på turné med Carola - ZOE HOOP JEWELRY

[[recommendation]]

Kristna smycken tillverkade med respekt för människor och miljö. Alltid fri frakt hem till dig.

0

TÖM KUNDVAGNEN

Carola Häggkvist firar i år 40 år som artist. Hon är en mycket folkkär kristen artist som har ett stort hjärta för människor i utsatthet och som ofta delar ofta med sig av sin tro. Carola har burit våra smycken i många olika sammanhang sedan lanseringen 2020.

Vi är glada att vi fick den stora äran att följa med på hennes Gospelturné i Frihamnskyrkan i Göteborg, Pingstkyrkan i Jönköping och Filadelfiakyrkan i Stockholm, Sverige under hösten. Hon bjöd på en gedigen sångrepertoar med gospel, psalmer och lovsång, med sig hade hon fantastiska musiker och en gospelkör under ledning av Anki- och Magnus Spångberg.

Affisch CarolaCarola med shepherds cross örhängen

Carolas affisch med Sheperds cross örhängen

Min vän Johanna Magnusson kom på idén att vara med på Carolas Gospelturné när jag berättade för henne att Carola valt att ha på sig Shepherd’s Cross Earrings på huvudaffischen för sitt 40-årsjubileum. Sagt och gjort togs första kontakten redan i april. Vi fick signaler på att hon var positivt inställd till vårt initiativ. Vilket kändes hoppfullt.

Caroline och Johanna

Jag och Johanna

I mitten av oktober, då jag var i Dallas, kontaktade jag Carola som mycket gärna ville att vi skulle vara med. Både hon och Zoe (dottern) tycker smyckena är så fina. Så roligt! 


Några dagar senare skulle allt vara klart om det inte visat sig att det fanns ett avtal mellan kyrkorna och arrangören som sa att det inte fick ske någon försäljning under konserterna av utomstående. Jag kontaktade då arrangören som gick med på att stämma av med alla kyrkorna.

De gick fantastiskt nog med på att vi fick ställa ut och att sälja smycken i samband med konserterna. Klockan 14:00 dagen innan första konserten var det klart! ZOE HOOP fick vara med på Carolas Gospelturné. Vilken lättnad och glädje!

Carola repost

Carola berättade om oss i sina sociala medier. Här delade hon ett inlägg med mig på instagram från Frihamskyrkan i Göteborg.

Vi var på plats i god tid och byggde montern inför varje konsert. Det var så fint att få berätta om och visa smyckena för er som kom. En del hade jag mött tidigare, andra fick vi träffa för första gången och berätta att vi vill påminna om Guds ord i varje smycke och hjälpa människor i utvecklingsländer utifrån FN:s hållbarhetsmål. 

Vi fick turas om att lyssna på de härliga konserterna eftersom vi inte kunde lämna montern obevakad.

Carola konsert, sjunger gospel

Förutom att Johanna hjälpte mig fick jag även mycket uppbackning av min man Niklas och min son Theo. Jag är så tacksam för det! 

Caroline och Theo säljer smycken       Caroline och Niklas säljer smycken
        Theo och jag i Filadelfiakyrkan Stockholm. Niklas och jag i Pingstkyrkan      Jönköping. 

I Filadelfiakyrkan i Stockholm tilldelade regeringen Carola belöningsmedaljen i guld av åttonde storleken med inskriften Illis quorum meruere labores för sina mångåriga och framgångsrika insatser som artist. Illis quorum meruere labores betyder ”Åt dem vars gärningar gör dem förtjänta av det”. Medaljen instiftades av Gustaf III 1785. Kulturminister Parisa Lijestrand höll ett jättefint tal om vad hon fått betyda under sina många år som artist för vårt land och jag tror fler än jag blev rörd till tårar.

Carola får pris ac kulturministern på scen

Carola och kulturminister Parisa Liljestrand

Det var så roligt att få följa med på Carolas Gospelturné, ställa ut smyckena och berätta meningen bakom dem till alla som besökte vår monter. Jag tror många upptäckt ZOE HOOP genom det. Så stort tack Carola för att du ville lyfta fram ZOE HOOP på det här sättet, du är fantastisk!

Med mycket kärlek!

/Caroline 

Caroline Johansson

Designer, speaker and CEO ZOE HOOP

Titel

Författare


FLER INLÄGG

Lena Maria Vendelius Foto: Johnny Lindgren / Me3dia
Intervju: Lena Maria Vendelius

Möt artisten vars livsberättelse, fylld av både hopp och kamp för allas lika värde, visar att ZOE HOOPS smycken bär på större budskap.
LÄS MER
Med smycken på turne i USA: Del 2 Springfield
Med smycken på turne i USA: Del 2 Springfield

Andra delen av min roadtrip i USA hösten 2023. Läs om alla stora och små upplevelser under resan. 
LÄS MER
Christian jewelry in Dallas
Med smycken på turne i USA - Del 1: Dallas

Första delen av min roadtrip i USA hösten 2023. Läs om både mot- och medgångar och upptäck alla fantastiska människor jag mött på min väg.
LÄS MER