Eternity's shore - smycket för hopp - ZOE HOOP JEWELRY

Kristna smycken tillverkade med respekt för människor och miljö.

0

TÖM KUNDVAGNEN

Mitt äventyr med att designa smycken under varumärket ZOE HOOP var till början en dröm. En dröm som visat sig bli en oförglömlig och berikande upplevelse som har överträffat mina vildaste förväntningar. Arbetet med ZOE HOOP har dessutom tagit mig till platser jag aldrig kunde föreställa mig, som att visa mina smycken i samband med det prestigefyllda evenemanget Super Bowl i USA - inte bara en gång, utan två år i rad!

Den otroliga händelsen har i sin tur öppnat upp helt nya dörrar och erbjudit stora möjligheter. Det har inte bara berikat mig utan även inspirerat mig att hjälpa andra på samma sätt.

När jag precis hade designat den tredje kollektionen och åkte till Los Angeles för att visa upp den under Super Bowl LVI, träffade jag Angela Allen, medgrundare av NFL Off the Field Wives Association, som har flera event för spelarfruarna under Super Bowl. Där och då föddes idén till ett unikt och rörande smycke. Angela, som själv förlorat sin make, vände sig till mig för att skapa ett smycke som kunde uttrycka hopp i sorg och fungera som en symbol för dem som förlorat en närstående.

 

Angela Allen – driven av att hjälpa andra

Angela Allen är en person som brinner för att hjälpa och stödja andra, särskilt unga kvinnor och barn. Hennes passion har lett till engagemang i flera olika organisationer och initiativ, inklusive Possum Talks Prison Ministry, Dallas Juvenile Detention Center och arbete mot människohandel. Angela förlorade sin make efter nio års äktenskap och har sedan dess ägnat sig åt att hjälpa andra änkor i deras resa att fortsätta leva.
Portrait of Angela Allen
Angela Allen

Tillsammans med sin dotter Amaya har Angela skrivit en bok som heter "A Far Away Place", som är skapad för att hjälpa barn att hantera död och sorg. Genom sitt arbete och engagemang hoppas Angela Allen göra skillnad för dem som kämpar med förlust och sorg.

Ett smycke som ger tröst och hopp

Inspirerad av Angelas berättelse och hennes önskan att hjälpa andra i liknande situationer, bestämde jag mig för att skapa ett smycke som kunde förmedla hopp och tröst. Genom bön och vägledning från Gud designade jag våren 2022 därför ett smycke baserat på tre bibelverser: Uppenbarelseboken 21:4, Första Thessalonikerbrevet 4:14 och Filipperbrevet 4:7. Dessa verser graverades på baksidan av berlocken.

Hoppet om att återse våra nära och kära

Tanken med smycket är att det ska påminna oss om hoppet att återse våra nära och kära på evighetens strand, där Gud själv ska torka tårarna från våra ögon. Det är en påminnelse om att vi inte är ensamma i vår sorg och att Gud finns där för att ge oss styrka att uthärda. Att få möjligheten att skapa detta smycke och beröra människors hjärtan har varit ett hedersuppdrag för mig. Det påminner mig även om min egen resa till smyckesdesigner och hur mycket det betyder att kunna ge tröst och hopp till andra.

Tacksamhet för människors berättelser

Genom att skapa Eternity's Shore-kollektionen hoppas jag kunna göra en liten skillnad i människors liv och ge dem något som kan hjälpa dem att hantera förlust och sorg. Jag känner mig ödmjuk och tacksam över att få vara en del av så många människors liv och berättelser. Det är också en ära att fått samarbeta med någon som Angela, som är så engagerad i att skapa en positiv inverkan på andra människors liv.

Nya perspektiv och insikter

Samarbetet med Angela och hennes dotter Amaya har också gett mig nya perspektiv och förståelse för hur mina smycken kan fungera som en källa till tröst och uppmuntran för dem som går igenom svåra tider. Det har varit en inspirerande process att arbeta tillsammans för att skapa en symbol för hopp och kärlek som kan hjälpa människor att finna styrka och mod att gå vidare efter en förlust.

Kollektionens fortsatta inverkan

Jag hoppas att Eternity's Shore-kollektionen kommer att fortsätta att beröra människors hjärtan och sprida ljus och hopp i en tid av sorg och förlust. Jag är tacksam för möjligheten att använda mina talanger och passion för smyckesdesign för att göra en skillnad i andra människors liv och bidra till en större förståelse för vikten av kärlek, hopp och tro.

Caroline Johansson

Designer, speaker and CEO ZOE HOOP

Titel

Författare


FLER INLÄGG

Kvinna bär örhängen med text från Jesaja 41:10
Bär med dig kraften i Jesaja 41:10

Utforska Jesaja 41:10 och dess betydelse som en källa till tröst och styrka, och hur smycken kan fungera som en påminnelse om Guds närvaro i våra liv.
LÄS MER
Kvinna med trendiga smycken i cool street-miljö
Upptäck de 8 hetaste smyckestrenderna för 2024

Här kommer ett rykande färskt blogginlägg om smyckestrenderna 2024. Doors showroom i NYC har fotograferat och stylat tillsammans med ZOE HOOP som även gjort trendspaningen.
LÄS MER
Caroline möter två kvinnliga hantverkare vid smyckestillverkningn
På besök vid smyckestillverkningen i Thailand

Tradition möter modern innovation i hantverket bakom våra vackra smycken.
LÄS MER

VI DELAR GODA NYHETER!